Arenal maakt padelpaleis van oude schaatsbaan Lommel

Lommel - In Lommel opent zaterdag een nieuwe Arenal Club. De voormalige schaatsbaan maakte de voorbije maanden plaats voor zeven padelvelden, een trampolinepark van 1.300m2 en twee binnenspeeltuinen.

Luna’s was een begrip in Lommel en ver daarbuiten, maar moest begin dit jaar sluiten vanwege de hoge energiekosten. Maar de padelonderneming Arenal van onder andere ex-Rode Duivel Tom De Sutter, dat vorig jaar fusioneerde met Marc Couckes Padelworld, zorgt voor een nieuwe invulling. Het gaat om de eerste club van Arenal in Limburg en haar tiende in totaal. Naast Tom De Sutter, komt in Lommel nog een ander voormalig topsporttalent aan het roer te staan als ‘clubverantwoordelijke’: voormalig proftennisser en P5OO padelspeelster Elke Lemmens, die er als coördinnator quasi een thuismatch speelt. “Ja, ik ben hier opgegroeid in Lommel-Kolonie, vlakbij het ijsstadion. Dus ik besef maar al te goed dat heel veel mensen een emotionele band hebben met deze locatie. We gaan ons best doen om hier zoveel mogelijk mensen terug een fijne tijd te laten beleven.”

Ontmoeten

De grote hal is opgesplitst in twee grote ruimtes, waarvan de eerste 7 padelvelden telt. “In Limburg zijn de plaatsen waar je indoor padel kan spelen op één hand te tellen, dus wat dit betreft komen we zeker tegemoet aan de grote vraag. Gezien we geen naaste buren hebben kan er hier van 8 uur ’s morgens tot 23 uur ’s avonds gespeeld worden.” Wie er wil komen spelen, hoeft geen lidgeld te betalen maar reserveert via de Arenal app een tijdslot. Betalen doe je via een creditsysteem waarmee je in alle Arenal-clubs terecht kan."

“Hiermee willen we de padelsport laagdrempelig en toegankelijk maken voor iedereen. Daarnaast willen we dat mensen elkaar ontmoeten via sport. Via onze WhatsApp-groepen brengen we spelers van hetzelfde niveau met elkaar in contact, waardoor je zelfs zonder spelpartner kan genieten van een spelletje padel.”

Veiligheid

De tweede ruimte werd omgetoverd tot een trampolinepark van 1.300m2 waar tot 100 springers zich tegelijk kunnen uitleven. “Beneden waar zich vroeger de kleedkamers voor de ijspiste bevonden, is nu de toegang van het trampolinepark. Hier gebeurt de registratie, en krijgen de bezoekers een veiligheidsvideo te zien alvorens ze het park betreden.”

Om de opening van Arenal Lommel te vieren heeft Arenal enkele acties uitgewerkt. "Gratis padel spelen, aan de helft van de prijs komen springen in het trampoline park en ravotten in de binnenspeeltuin. Dat kan allemaal tot eind mei", luidt het tot slot.

Lees het artikel op het Belang van Limburg