Geen ijs meer bij 'Luna', voortaan padel

Geen ijs meer bij 'Luna', voortaan padel

Vanaf dit weekend kan je gaan padellen op de indoor terreinen van de nieuwe Arenal padelclub in in het voormalige Luna’s IJsstadion aan de Luikersteenweg. Het is de 10de vestiging van Arenal en ook de eerste in Limburg. De schaatsbaan maakt plaats voor 7 indoor padelterreinen, een trampolinepark en een indoor kinderspeeltuin.

“Dit is nu één van de weinige clubs met indoor padelterreinen van Limburg”, zegt Tom De Sutter (foto), development manager bij Arenal en voormalig Rode Duivel. “We willen een combinatie van jong en oud zien. Jonge gezinnen kunnen hier samen naartoe komen. De ouders gaan dan padellen terwijl de kinderen spelen in het trampolinepark.”

De voormalige eigenaar van Luna’s IJsstadion besloot de schaatsbaan te sluiten omdat het niet meer rendabel was door de energiecrisis. In november nam Arenal - dat vorig jaar fusioneerde met Marc Couckes Padelworld - contact met hem op en nu werken ze sinds november samen om iets moois te maken van de nieuwe padelclub. In maart begonnen de werken en dit weekend opent de padelclub dan definitief. “We organiseren dan allerlei acties. Mensen mogen twee weken gratis padellen en spelen aan 50% korting in het trampolinepark en op de binnenspeeltuin”, vertelt De Sutter.

Het trampolinepark en de padelterreinen zijn wel afgeschermd van elkaar, om geluidsoverlast te beperken. Maar binnen padellen is ideaal, en beter dan buiten volgens De Sutter: “Er is dan geen regen, geen wind en geen felle zon. In België is er echt nog een tekort aan indoor padelterreinen en dat willen wij veranderen.” Pas in juni wordt er een grote en feestelijke opening georganiseerd, maar vanaf dit weekend kan je er dus wel al gaan padellen.

 

Lees artikel op internet gazet